четвер, 18 лютого 2016 р.

Все починається із нас. Щоб стати господарем держави, в першу чергу потрібно стати господарем свого життя, сім’ї, тіла та душі, а також не задумуватись про матеріальні речі, адже щастя не у них. Лише коли ми по-справжньому відчуваємо смак життя, вдихаємо його на повні груди – ми щасливі і впевнені, що життя прожито недаремно. Проект «Наше майбутнє у наших руках» спрямований саме на те, як  стати щасливою людиною, бути господарем свого майбутнього, брати відповідальність за свою долю, долю дітей та країни в цілому, у свої руки.
Ще з народження нас оточують батьки та друзі, котрі повчають і допомагають нам у якихось життєвих рішеннях, і саме від нашого оточення, виховання залежить наше майбутнє. Все це – підґрунтя нашого життя. І у цьому ми переконуємося навіть у творах Т. Г. Шевченка. У своїх віршах він не раз закликав людей боротись за справедливість, за свої права та за свою долю. Закликами до дії просочений увесь «Кобзар», що не може не розчулити навіть саму міцну душу людини.
Ми – господарі своєї долі. Ніхто не має права робити за нас нашу історію. Навіть маленькі кроки до майбутнього вже змінюють щось у нашій життєвій  стежинці. Завдяки віршам Шевченко, ми розуміємо, що, якою би не була дорога на нашій стежці, людина в праві її змінити. Для нас зараз наша майбутня дорога – це навчання. Воно прокладе нам шлях до дорослого життя, і саме ми – майбутні господарі цього життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар